20. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí empanadas s omáčkou chimichurri – tradiční jídlo z latinskoamerické kuchyně. Tato chutná kombinace křehkého těsta a šťavnatého kuřecího masa, doplněná bylinkovou a kořeněnou omáčkou, vás jistě okouzlí. Recept na kuřecí empanadas s omáčkou chimichurri je snadný k přípravě a rozhodně stojí za vyzkoušení!
Suroviny:
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 200g listového těsta
- sůl, pepř, paprika, kmín
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajče a dochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem.
- Těsto rozválíme a nakrájíme na menší kruhy.
- Do každého kruhu dáme trochu nádivky a uzavřeme do tvaru půlměsíce.
- Empanadas pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut nebo dozlatova.
- Omáčku chimichurri připravíme mixováním petržele, česneku, octa, olivového oleje a soli.
- S hotovými empanadas podáváme omáčku chimichurri.