19. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kulajda s jarním bramborem je tradiční česká polévka plná lahodných jarních chutí. Naučte se, jak snadno připravit tuto delikátní a sýtou polévku s čerstvými brambory a smetanou. Skvělá volba pro jarní obědy nebo večeře!
Suroviny
- 500g jarního bramboru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- kopr
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájejte na drobno.
- V hrnci osmahněte cibuli a česnek na troše oleje. Přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou.
- Přidejte smetanu a nechte zahřát. V míse rozmíchejte vejce s trochou vývaru a postupně vmíchejte do polévky. Vařte ještě chvíli, dokud se vajíčko nesrazí.
- Na závěr osolte, opepřete a přidejte nasekaný kopr.
Tímto způsobem si připravíte lahodnou jarní kulajdu s bramborem. Dobrou chuť!