19. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotickou indonéskou specialitu – Nasi goreng s krevetami a kachním vejcem. Tento lahodný směs rýže s krevetami a míchaným vajíčkem je bohatě dochucená směsí koření a omáček, které zaručeně zasytí vaše chuťové buňky. Připravte si doma tradiční recept a pochutnejte si na jedinečné kombinaci chutí z dalekého východu.
Suroviny:
- 300g vařeného jasmínového rýže
- 150g krevet
- 2 kachní vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 50g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev a hrášek a necháme chvíli dusit.
- Přidáme krevety a restujeme je, dokud nezmění barvu.
- Přidáme jasmínový rýži a promícháme.
- Přilijeme sójovou omáčku a posypeme kari kořením. Dobře promícháme.
- Na jiné pánvi osmažíme kachní vejce na slunci a přidáme na nasi goreng jako ozdobu.
- Na závěr dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme horké a můžeme ozdobit nasekanou koriandrem.