19. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný telecí steak s brusinkovou omáčkou, která dodá jídlu pikantní a ovocnou chuť. Skvělá kombinace křehkého masa s sladkokyselou omáčkou zaručeně potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem zaujmete na každé večeři!
Suroviny
- 4 kusy telecích steaků
- 200g čerstvých brusinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250ml vývaru
- 50g másla
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemné kostičky.
- V pánvi rozpálené na střední teplotu osmahněte cibuli a česnek na másle, dokud nezezlátnou.
- Přidejte brusinky, cukr a vývar. Vařte omáčku asi 10 minut, dokud brusinky nezměknou a omáčka se zredukuje.
- Omáčku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Na pánvi osmahněte telecí steaky na oleji podle preference (krvavé, středně propečené, propečené).
- Smažené telecí steaky podávejte s brusinkovou omáčkou a přílohou podle vlastního výběru.