18. 1. 2025
Autor: Roman Žák
Beef bourguignon s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Beef bourguignon s hovězím masem je tradiční francouzský recept na bohatou a chutnou hovězí gulášovou pochoutku, která se vaří dlouhé hodiny ve víně a dochucuje se aromatickými kořením. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a rozkošťujte se výbornou kombinací chuti hovězího masa s omáčkou plnou přírodních šťáv a koření.

Suroviny

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 3 středně velké cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 200g slaniny
  • 500ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji pokrájenou slaninu, dokud nezezlátne.
  2. Maso osolíme a opečeme na pánvi s olivovým olejem, přendáme do hrnce.
  3. Na pánvi zesklovatíme pokrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidáme nakrájenou mrkev, rajčatový protlak, tymián, bobkové listy, sůl a pepř.
  5. Vše zalijeme víne a vývarem a vaříme 2-3 hodiny na mírném ohni, dokud maso není měkké.
  6. Suroviny necháme provařit, odstraňujeme pěnu a případně dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme s vařenými brambory nebo domácími noky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *