18. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Hovězí roláda s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ‌roláda s bramborovým pyré je klasický český recept, který si ‌zamilujete.​ Jednoduchá a ⁣chutná kombinace‍ měkké a šťavnaté rolády s krémovým bramborovým pyré určitě potěší celou‍ rodinu. ​Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a užijte si domácí pohodu u rodinného stolu! Krok za krokem⁣ vás provedeme celým procesem přípravy, abyste mohli vařit jako profesionál. Nechte se ‍inspirovat a ochutnejte tuto lahůdku již dnes!

Suroviny

  • 600g hovězího masa na roládu
  • 4‍ středně ‌velké brambory
  • 100g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte hovězí ‌maso na roládu – nakrájejte⁣ ho na plátky a​ jemně naklepeme. ‍Osolíme, opepříme a poklademe na ně plátky slaniny.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a na‌ něm ‌zprudka opečeme cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  3. Přidáme hovězí maso a krátce‌ orestujeme ze všech stran. Poté⁣ přidáme majoránku,⁢ zalijeme trochou vody a dustíme⁤ pod pokličkou do měkka.
  4. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na‍ menší kousky a uvaříme⁤ je ve slané vodě ⁤do měkka.
  5. Uvařené brambory rozmixujeme s máslem na hladké pyré a dochutíme⁤ solí a pepřem.
  6. K masu přidáme hladkou ⁤mouku a rajčatový ⁤protlak, necháme provařit⁢ a dochutíme solí a pepřem.
  7. Hovězí roládu podáváme s bramborovým pyré, zalijeme‌ omáčkou a můžeme ozdobit petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *