18. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí roláda s bramborovým pyré je klasický český recept, který si zamilujete. Jednoduchá a chutná kombinace měkké a šťavnaté rolády s krémovým bramborovým pyré určitě potěší celou rodinu. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a užijte si domácí pohodu u rodinného stolu! Krok za krokem vás provedeme celým procesem přípravy, abyste mohli vařit jako profesionál. Nechte se inspirovat a ochutnejte tuto lahůdku již dnes!
Suroviny
- 600g hovězího masa na roládu
- 4 středně velké brambory
- 100g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravte hovězí maso na roládu – nakrájejte ho na plátky a jemně naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe na ně plátky slaniny.
- V hrnci rozehřejeme máslo a na něm zprudka opečeme cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme hovězí maso a krátce orestujeme ze všech stran. Poté přidáme majoránku, zalijeme trochou vody a dustíme pod pokličkou do měkka.
- Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve slané vodě do měkka.
- Uvařené brambory rozmixujeme s máslem na hladké pyré a dochutíme solí a pepřem.
- K masu přidáme hladkou mouku a rajčatový protlak, necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
- Hovězí roládu podáváme s bramborovým pyré, zalijeme omáčkou a můžeme ozdobit petrželkou.