18. 1. 2025
Autor: Michal Němeček
Korejské bibimbap s vejcem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo korejské kuchyně s tímto jednoduchým receptem na bibimbap s vejcem! Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které kombinuje různé ingredience, jako jsou zelenina, maso a vejce, podávané na rýži. V našem receptu naleznete podrobný postup, jak na pikantní a nutričně vyvážený oběd či večeři. Seznamte se s přípravou této exotické a barvité speciality, která osloví každého gurmána.

Suroviny

  • 1 šálek jasmínové rýže
  • 200 g hovězího masa, tenké plátky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 malá cuketa, nastrouhaná
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 100 g nasekaného kimchi
  • 1 vejce
  • Sójová omáčka, sezamový olej pro dochucení
  • Sezamová semínka na ozdobu
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  • Uvařte rýži podle návodu na balení.
  • Marinujte hovězí maso s 2 lžícemi sójové omáčky, 1 lžící sezamového oleje, cukrem a nasekaným česnekem po dobu nejméně 20 minut.
  • Na pánvi na středním ohni osmahněte marionované hovězí maso, dokud není plně vařené. Vyjměte a odložte stranou.
  • Na stejné pánvi přidejte trochu sezamového oleje a krátce osmahněte nastrouhanou mrkev a cuketu, každou zvlášť, dokud nejsou měkké. Ochutnejte solí a pepřem.
  • V mírně osolené vodě krátce povařte špenát, poté ho okamžitě vychlaďte pod studenou vodou a dobře okapejte.
  • Na pánvi rozpalte trochu oleje a usmažte vejce naoko.
  • Složte bibimbap tak, že na talíř dáte na spodek rýži, na ni rovnoměrně rozložte připravené ingredience: hovězí maso, mrkev, cuketu, špenát a kimchi.
  • Na vrchol přidejte smažené vejce.
  • Posypte sezamovými semínky a podávejte s další sójovou omáčkou a sezamovým olejem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *