17. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejské kvašené zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit tradiční korejskou lahůdku – kimchi! Toto kvašené zelí plné chuti je oblíbenou součástí korejské kuchyně a díky svým probiotickým vlastnostem prospívá i našemu zažívacímu systému. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte si kimchi jako přílohu, do sendviče nebo ho zkuste přidat do polévky. Užijte si zdravé a chutné kimchi připravené doma!

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 korek
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce mořské soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička pšeničné mouky
  • 1 lžička koření kimchi (optionální)

Postup:

  1. Na začátek si připravte všechny suroviny.
  2. Čínské zelí očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Cibuli, česnek, korek a mrkev nakrájejte na jemné kousky.
  4. V mísa smíchejte zelí, cibuli, česnek, korek a mrkev.
  5. Přidejte sůl, cukr, mouku a případně koření kimchi.
  6. Důkladně promíchejte a nechte směs odpočívat alespoň 6 hodin.
  7. Poté směs vložte do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
  8. Po skončení fermentace můžete kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle libosti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *