17. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zeleninový koření pilaf
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a zdravý zeleninový kořeněný pilaf plný lahodných chutí a výživných ingrediencí. Skvělá volba pro vegetariány i všechny, kteří si rádi dopřejí lehké a výživné jídlo. Vyzkoušejte recept na zeleninový kořeněný pilaf a nechte se unést exotickou kombinací dochucovadel a čerstvé zeleniny.

Suroviny

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostky
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  2. Přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku a dusíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidáme rýži, kurkumu, kmín, skořici, sůl a pepř a necháme chvíli restovat, aby rýže nasákla koření.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud rýže není měkká a voda vypařená.
  5. Hotový pilaf můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masu či grilovanému tofu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *