17. 1. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Poznejte lahodný recept na jehněčí steak s bylinkovým pestem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Lehce a rychle připravitelné jídlo, které se stane hitem vašich grilovacích večírků. Díky kombinaci kvalitního masa s aromatickým bylinkovým pestem získáte skvělou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké dokonalou grilovanou dobrotou.
Suroviny
- 4 kusy jehněčího steaku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
-
Bylinkové pesto:
- 1 hrnek čerstvých bylinek (bazalka, petržel, tymián)
- 2 stroužky česneku
- ½ hrnku ořechů (např. vlašské)
- ½ hrnku olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejdříve připravíme bylinkové pesto. V mixéru rozmixujeme všechny suroviny nahlubo. Dochutíme solí a pepřem a přendáme do nádoby.
- Steaky osušíme papírovým ubrouskem a ošoupeme s olivovým olejem, solí a pepřem z obou stran.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme steaky podle preferovaného stupně propečení.
- Hotové steaky podáváme se špetkou bylinkového pesta na vrchu. Podáváme s bramborovým salátem nebo pečenými brambory.