17. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto se špenátem a ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se špenátem a ricottou. Tento jednoduchý ⁣recept ⁤kombinuje krémovou rizoto s čerstvým špenátem a jemnou ricottou, ‌která ‌dodává ‍jídlu bohatou chuť. Ideální ⁢volba pro‌ rychlý a chutný oběd nebo⁤ večeři!‌ Suroviny:

  • 200g ‍rýže na rizoto
  • 200g čerstvého špenátu
  • 100g ricotty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50ml bílého⁢ vína
  • olivový olej
  • sůl, ‌pepř
  • parmezán ‌(na ‍posypání)

Postup:

  1. Na ​pánvi rozehřejte olivový‌ olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte rýži a ‍restujte, dokud není skleněná.
  3. Přilijte víno a​ nechte vypařit.
  4. Postupně ​přilévejte horký vývar a vařte rizoto do měkka.
  5. V polovině vaření přidejte nasekaný špenát a⁢ nechte chvíli provařit.
  6. Nakonec vmíchejte ricottu ​a dochuťte ‍solí‍ a ​pepřem.
  7. Před⁢ podáváním posypte⁣ strouhaným⁤ parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *