16. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si tento recept na lahodnou rajskou omáčku se smetanou, která jemně spojuje chuť rajčat s krémovostí smetany. S tímto receptem vám bude chutnat každá hromádka domácího těstovin nebo parmazán posypaný na líbání. Naučte se, jak připravit tento jednoduchý, ale bohatý pokrm a užijte si ho s rodinou a přáteli!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml rajčatového protlaku
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, cukr
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji na drobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme, aby zhoustla omáčka.
- Postupně přiléváme rajčatový protlak a vaříme asi 10 minut.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.
- Ochutíme solí, pepřem a případně přisladíme cukrem podle chuti.
- Hotovou omáčku můžeme podávat k těstovinám nebo jako omáčku k masu.