16. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Korejský bulgogi na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit korejský bulgogi na grilu a okusíte neodolatelnou kombinaci chutí a vůní. Marinované kousky hovězího masa a zeleniny se na grilu krásně zezlátí a poskytnou vám jedinečný chuťový zážitek. Podívejte se na recept a staňte se mistrem grilování s korejským nádechem!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (plátky roštěné)
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnedého cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sezamových semínek

Postup

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, hnedý cukr, sezamový olej, zázvor, papriku a česnek.
  2. Přidejte nakrájené maso a cibuli do směsi a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Grilujte maso a cibuli, občas otočte, dokud není maso propečené podle vašich preferencí.
  5. Po upečení posypte bulgogi sezamovými semínky a podávejte s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *