15. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská jehněčí kari je exotické pokrm plný kořeněných chutí z východní Asie. Nenechte si ujít tento lahodný recept, který vám přinese do vaší kuchyně nádech exotiky a nových vůní. Sledujte krok za krokem návod na přípravu tohoto lahodného pokrmu a užijte si jedinečnou chuťovou explozi.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 1 jalapeňo paprička nakrájená na kolečka (dle chuti)
- 1 l kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme jalapeňo papričku a kari pastu a smažíme dalších pár minut.
- Přidáme kousek masa a opražíme ze všech stran.
- Přilijeme kokosové mléko a přidáme kurkumu, koriandr, kmín, cukr, sůl a pepř.
- Necháme vařit na mírném plameni asi hodinu, dokud maso nebude měkké.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.