15. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Indonéská jehněčí kari
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská jehněčí kari je exotické pokrm plný kořeněných chutí z východní Asie. Nenechte si ujít tento lahodný recept, který vám přinese do vaší kuchyně nádech exotiky a nových vůní. Sledujte krok za krokem návod na přípravu tohoto lahodného pokrmu a užijte si jedinečnou chuťovou explozi.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 1 jalapeňo paprička nakrájená na kolečka (dle chuti)
  • 1 l kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme jalapeňo papričku a kari pastu a smažíme dalších pár minut.
  3. Přidáme kousek masa a opražíme ze všech stran.
  4. Přilijeme kokosové mléko a přidáme kurkumu, koriandr, kmín, cukr, sůl a pepř.
  5. Necháme vařit na mírném plameni asi hodinu, dokud maso nebude měkké.
  6. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *