15. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s bylinkovým pestem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je snadný na přípravu a plný bohatých chutí, které si zamilujete. Pečlivě vybrané bylinky dodají jídlu osvěžující nádech, který zpříjemní každou vaši chuťovou pohádku. Podívejte se na náš krok za krokem recept a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- 200g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže na rizoto
- 600ml kuřecího vývaru
- 80g parmazánu
- 1 balení smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a opékáme dozlatova.
- Přidáme rýži na rizoto a restujeme krátce, dokud není sklenutá.
- Postupně přilijeme kuřecí vývar a vaříme do měkka cca 20 minut.
- Přidáme do rizota nastrouhaný parmazán a smetanu ke šlehání.
- Ochutíme solí a pepřem.
- Hotové rizoto podáváme posypané bylinkovým pestem.