14. 1. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodnými chutěmi francouzské kuchyně s receptem na tradiční ratatouille s bramborem a cibulí. Tento zdravý a aromatický pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky zeleniny. Sledujte náš krok za krokem a ochutnejte lahodnou kombinaci brambor, rajčat, cibule a dalších skvělých ingrediencí. Zaručeně Vás dostane do francouzského kulinářského ráje!
Suroviny:
- 2 velké cibule
- 4 brambory
- 2 lilkové papriky
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý tymián a rozmarýn
Postup:
- Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli a brambory na menší kousky.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a brambory asi 5 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájené papriky, cukety, rajčata a prolisovaný česnek. Promícháme a vaříme dalších 10 minut.
- Přidáme osolení, pepř a na drobno posekaný tymián a rozmarýn.
- Vše vaříme dalších 15-20 minut, dokud zelenina není měkká.
- Hotové ratatouille podáváme teplé s kousky chleba nebo jako přílohu k masu.