14. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí borani s rýží, tradiční turecké jídlo plné aromatických koření a chutí. Tento recept je snadný na přípravu a jistě potěší všechny milovníky jehněčího masa. Podávejte ho s lahodnou rýží a doplňte o rozmarýn nebo olivový olej pro dokonalou chuťovou explozi. Užijte si exotickou chuť Turecka přímo v pohodlí vaší domácnosti!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 3 středně velké rajčata nakrájená na kostičky
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 hrnek vařené rýže
- sůl a olej
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu z kmínu, kurkumy, papriky, skořice, pepře a soli.
- Maso omyjeme a nakrájíme na kostky, které smícháme s marinádou a necháme alespoň hodinu odležet.
- Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli dozlatova a přidáme maso s marinádou.
- Hovězí maso osmažíme dozlatova a poté přidáme rajčata.
- Vše dusíme na mírném ohni a stále mícháme, dokud maso není měkké a rajčata nezměknou.
- Vymícháme a přidáme vařenou rýži. Po chvíli smažení je hotovo.
- Posypeme nasekanou mátou nebo koriandrem a můžeme podávat.