14. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí borani s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí borani s rýží, tradiční turecké jídlo plné aromatických koření a chutí. Tento recept je snadný na přípravu a jistě potěší všechny milovníky jehněčího masa. Podávejte ho s lahodnou rýží a doplňte o rozmarýn nebo olivový olej pro dokonalou chuťovou explozi. Užijte si exotickou chuť Turecka přímo v pohodlí vaší domácnosti!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kousky
  • 3 středně velké rajčata nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 hrnek vařené rýže
  • sůl a olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu z kmínu, kurkumy, papriky, skořice, pepře a soli.
  2. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky, které smícháme s marinádou a necháme alespoň hodinu odležet.
  3. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli dozlatova a přidáme maso s marinádou.
  4. Hovězí maso osmažíme dozlatova a poté přidáme rajčata.
  5. Vše dusíme na mírném ohni a stále mícháme, dokud maso není měkké a rajčata nezměknou.
  6. Vymícháme a přidáme vařenou rýži. Po chvíli smažení je hotovo.
  7. Posypeme nasekanou mátou nebo koriandrem a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *