14. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricotta náplní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční ⁤italský ‌dezert – ‍Cannoli s bohatou ricotta náplní.‍ Tento lahodný recept je ⁢ideální pro sladký ⁢zážitek plný⁣ křupavosti a krémové⁢ chuti. Naučte se, jak ​snadno připravit tyto ⁤lahodné⁢ dezerty doma a potěšte své blízké neodolatelným mlsáním.

Suroviny

  • 250g ‌ricotty
  • 100g práškového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50g ⁢strouhané čokolády
  • 50g citrónové kůry
  • 12 kusů cannoli těstíček
  • olej na smažení
  • kterékoliv další ozdobné ingredience podle chuti (např. pistácie, ​sušené meruňky)

Postup

  1. Ve ⁣středně velké ⁢míse smíchejte ricottu, práškový cukr a vanilkový extrakt, dokud není směs hebká a ‍dobře spojená.
  2. Přidejte strouhanou⁢ čokoládu a ‍citrónovou ​kůru a důkladně promíchejte.
  3. Vložte směs do​ sáčku s dýzou ‍a naplňte cannoli těstíčka, přičemž jedno konce těstíčka můžete⁣ namočit‍ do práškového cukru nebo ‌čokolády.
  4. Na pánvi zahřejte dostatek oleje ‌na smažení a opatrně vložte ‍cannoli do ⁣horkého oleje. Smažte je‌ až do​ zlatavě⁣ hnědé barvy a poté je⁤ nechte vyklopit na papírovou utěrku, ⁢aby se odstranil ‍přebytečný olej.
  5. Nechejte cannoli vychladnout a ‌ozdobte podle chuti například pistáciemi nebo ​sušenými⁢ meruňkami. Hotové cannoli skladujte v⁤ lednici a podávejte jako dezert.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *