14. 1. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Bramborové gnocchi se špenátovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo italské kuchyně s naším receptem na bramborové gnocchi se špenátovou omáčkou. Jednoduché, zdravé a delikátní jídlo, které zaujme každého milovníka dobrého jídla. Naučte se připravit domácí gnocchi krok za krokem a doprovodit je lahodnou omáčkou plnou špenátu, česneku a smetany. Ideální volba pro rodinný oběd nebo večeři. Klikněte pro kompletní recept a tipy jak na to!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Sůl
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany na vaření
  • 50 g parmazánu
  • Olivový olej
  • Muškátový oříšek
  • Pepper

Postup

  1. Brambory důkladně umyjte, uvařte v osolené vodě do měkka, oloupejte a nastrouhejte nebo prolisujte přes bramborový lis.
  2. Semínko vložte do velké mísy, přidejte mouku, vejce a špetku soli. Vypracujte hladké těsto, které nelepí na ruce. Těsto můžete případně dochutit muškátovým oříškem.
  3. Těsto rozdělte na několik částí a z každé vyválejte dlouhý váleček o průměru asi 2 cm. Válečky nakrájejte na kousky široké asi 3 cm.
  4. Vyvařené gnocchi dávejte do osolené vroucí vody a vařte do té doby, dokud nevyplavou na povrch. Pak je ještě nechejte vařit asi 1-2 minuty.
  5. Na pánvi na olivovém oleji krátce osmahněte na tenké plátky nakrájený česnek, než začne zlátnout, přidejte dobře omytý a pokrájený špenát.
  6. Špenát poduste do změknutí, zalijte smetanou, zajistě pepřem a solí dle chuti a nechte krátce provařit.
  7. Hotové gnocchi sceďte a smíchejte se špenátovou směsí. Před podáváním posypte nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *