14. 1. 2025
Autor: Martin Roubec
Aloo Gobi s hřebíčkem a kmínem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na Aloo Gobi s hřebíčkem a kmínem! Toto tradiční vegetariánské jídlo kombinuje brambory (aloo) a květák (gobi) s aromatickým hřebíčkem a kmínem pro nezapomenutelnou chuť. Ideální jako hlavní chod nebo jako doplněk k rýži. Užijte si zdravé, snadné a rychlé vaření s naším krok za krokem receptem. Pusťte se do vaření a přineste kousek Indie do své kuchyně!

Suroviny

  • 1 středně velká květák (rozložená na růžičky)
  • 2 velké brambory (oloupané a nakrájené na kousky)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička hřebíčku
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masala
  • 2 středně velké rajčata, nakrájená na malé kousky
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvé koriandrové listy pro ozdobu

Postup

  1. V hluboké pánvi na středním plameni zahřejte olej a přidejte hřebíček a kmín. Restujte po dobu asi 30 sekund, než začne koření vonět.
  2. Přidejte kurkumu, mletý koriandr a brambory. Promíchejte, aby se brambory pokryly kořením. Smažte po dobu 5 minut.
  3. Přidejte květák a další koření. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily s kořením.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a asi půl sklenice vody. Přikryjte pánvičku a vařte na mírném ohni, dokud brambory a květák nejsou měkké (přibližně 20 minut), příležitostně promíchejte.
  5. Ochutnejte a případně dosolte. Přidejte garam masala a přimíchejte. Vařte ještě cca 2 minuty.
  6. Sňamte z ohně, posypte čerstvými koriandrovými listy a podávejte s čerstvě uvařenou rýží nebo indickými chleby, jako je naan nebo roti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *