14. 1. 2025
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na Aloo Gobi s hřebíčkem a kmínem! Toto tradiční vegetariánské jídlo kombinuje brambory (aloo) a květák (gobi) s aromatickým hřebíčkem a kmínem pro nezapomenutelnou chuť. Ideální jako hlavní chod nebo jako doplněk k rýži. Užijte si zdravé, snadné a rychlé vaření s naším krok za krokem receptem. Pusťte se do vaření a přineste kousek Indie do své kuchyně!
Suroviny
- 1 středně velká květák (rozložená na růžičky)
- 2 velké brambory (oloupané a nakrájené na kousky)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička hřebíčku
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masala
- 2 středně velké rajčata, nakrájená na malé kousky
- Sůl podle chuti
- Čerstvé koriandrové listy pro ozdobu
Postup
- V hluboké pánvi na středním plameni zahřejte olej a přidejte hřebíček a kmín. Restujte po dobu asi 30 sekund, než začne koření vonět.
- Přidejte kurkumu, mletý koriandr a brambory. Promíchejte, aby se brambory pokryly kořením. Smažte po dobu 5 minut.
- Přidejte květák a další koření. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily s kořením.
- Přidejte nakrájená rajčata a asi půl sklenice vody. Přikryjte pánvičku a vařte na mírném ohni, dokud brambory a květák nejsou měkké (přibližně 20 minut), příležitostně promíchejte.
- Ochutnejte a případně dosolte. Přidejte garam masala a přimíchejte. Vařte ještě cca 2 minuty.
- Sňamte z ohně, posypte čerstvými koriandrovými listy a podávejte s čerstvě uvařenou rýží nebo indickými chleby, jako je naan nebo roti.