14. 1. 2025
Autor: Michal Němeček
Korejské kuře s chilli omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Asie s naším receptem na korejské kuře s chilli omáčkou! Tento pikantní a zároveň lákavě sladký pokrm vás okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a je ideální pro milovníky ostřejších jídel. Recept je jednoduchý na přípravu a perfektní pro každodenní vaření nebo jako originální jídlo pro vaše hosty. Užijte si autentické korejské kuře s bohatou chilli omáčkou plnou česneku, zázvoru a sezamu!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce korejského chilli kořenícího pasty (gochujang)
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1/4 šálku vody
  • Sezamová semínka pro ozdobu
  • Nať zelené cibulky pro ozdobu

Postup

  • V míse smíchejte sojovou omáčku, korejskou chilli pastu, med, česnek, cibuli, sezamový olej a rýžový ocet dohladka.
  • Přidejte kuřecí stehna do marinády, promíchejte, aby bylo kuře dokonale obalené, a nechte marinovat přibližně 30 minut v lednici.
  • Nalijte rostlinný olej do velké pánve a předehřejte na střední teplotě.
  • Opečte kuřecí stehna z každé strany po dobu 5-7 minut, nebo dokud nejsou zlatě hnědé a plně upečené.
  • Přidejte zbylou marinádu a vodu do pánve a povařte, dokud omáčka lehce nezhoustne a kuře se nepokryje lesklou vrstvou chilli omáčky.
  • Podávejte kuře posypané sezamovými semínky a natí zelené cibulky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *