14. 1. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
zdroj: Recepty 24/7
Objavte chuť Říma s naším receptem na Kuře Saltimbocca alla Romana! Tento tradiční italský pokrm v sobě kombinuje jemné kuřecí maso obalené v aromatické šunce Prosciutto a sázené listy šalvěje, to vše společně zpečené do zlatova. Doprovázeno bohatou omáčkou z bílého vína a máslovým přelivem, tento recept je ideální volbou pro působivý večerní oběd nebo slavnostní večeři. Užijte si exkluzivitu a kouzlo italské kuchyně v pohodlí vašeho domova. Vyzkoušejte náš snadný recept krok za krokem a připravte úžasnou hostinu, která oslní vaše smysly i smysly vašich blízkých!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 8 plátků šunky (nejlepší je italská Prosciutto)
- 8 lístků čerstvé šalvěje
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 100 ml bílého suchého vína
- 100 ml kuřecího vývaru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Zubní špejle
Postup
- Omyjte kuřecí prsa a osušte je. Pokud jsou příliš tlustá, rozkrojte je horizontálně na tenčí řízky
- Každý kus masa lehce osolte a opepřete.
- Na každé prso položte lístek šalvěje a přikryjte plátkem šunky.
- Šunku připevněte k masu zubními špejlemi, aby během vaření držela na místě.
- V těžké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Jakmile je směs horká, opatrně vložte kuřecí prsa do pánve, šunkou dolů.
- Pečte na středně vysoké teplotě dozlatova z obou stran, asi 3 minuty na každou stranu.
- Po opečení přesuňte maso na talíř a odstraňte zubní špejle.
- Odložené šťávy od masa vraťte do pánve, přilijte bílé víno a kuřecí vývar. Vařte, dokud nezmírní množství tekutiny napůl.
- Ochutnejte omáčku a případně dochuťte. Omáčkou přelejte připravené kousky kuřete.
- Servírujte horké, doporučuje se s lehkým salátem nebo restovanými zeleninami.