14. 1. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Kuře Saltimbocca alla Romana
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chuť Říma s naším receptem na Kuře Saltimbocca alla Romana! Tento tradiční italský pokrm v sobě kombinuje jemné kuřecí maso obalené v aromatické šunce Prosciutto a sázené listy šalvěje, to vše společně zpečené do zlatova. Doprovázeno bohatou omáčkou z bílého vína a máslovým přelivem, tento recept je ideální volbou pro působivý večerní oběd nebo slavnostní večeři. Užijte si exkluzivitu a kouzlo italské kuchyně v pohodlí vašeho domova. Vyzkoušejte náš snadný recept krok za krokem a připravte úžasnou hostinu, která oslní vaše smysly i smysly vašich blízkých!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 8 plátků šunky (nejlepší je italská Prosciutto)
  • 8 lístků čerstvé šalvěje
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Zubní špejle

Postup

  1. Omyjte kuřecí prsa a osušte je. Pokud jsou příliš tlustá, rozkrojte je horizontálně na tenčí řízky
  2. Každý kus masa lehce osolte a opepřete.
  3. Na každé prso položte lístek šalvěje a přikryjte plátkem šunky.
  4. Šunku připevněte k masu zubními špejlemi, aby během vaření držela na místě.
  5. V těžké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Jakmile je směs horká, opatrně vložte kuřecí prsa do pánve, šunkou dolů.
  6. Pečte na středně vysoké teplotě dozlatova z obou stran, asi 3 minuty na každou stranu.
  7. Po opečení přesuňte maso na talíř a odstraňte zubní špejle.
  8. Odložené šťávy od masa vraťte do pánve, přilijte bílé víno a kuřecí vývar. Vařte, dokud nezmírní množství tekutiny napůl.
  9. Ochutnejte omáčku a případně dochuťte. Omáčkou přelejte připravené kousky kuřete.
  10. Servírujte horké, doporučuje se s lehkým salátem nebo restovanými zeleninami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *