13. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Miso polévka s tofu a řasy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou miso polévku s tofu a řasami! Tento tradiční japonský recept je plný výrazných chutí a zdravých ingrediencí. Navíc je rychlý a snadný na přípravu. Během chvilky si můžete dopřát lahodné jídlo plné živin. Podívejte se na náš recept a připravte si ho doma ještě dnes.

Suroviny

  • 4 šálky vody
  • 4 lžíce miso pasty
  • 1 blok tofu nakrájený na kostky
  • 1 hrst suchých řas (např. wakame nebo nori)
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 žlutá cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek, cibuli a mrkev, dokud nezměknou.
  2. Přidejte vodu do hrnce a přiveďte k varu.
  3. Přidejte miso pastu do vroucí vody a zamíchejte, dokud se dobře nerozpustí.
  4. Přidejte osmahnutou zeleninu, tofu a řasy.
  5. Po nakrájení směsi nechte na plotně chvíli vařit, dokud se všechny přísady nepromíchají a chuť se zintenzivní.
  6. Přidejte sójovou omáčku, sůl a pepř dle chuti a vařte ještě asi 5 minut.
  7. Hotovou polévku přelijte do misky a podávejte horkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *