12. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chop suey s kuřecím masem je lahodný a exotický čínský pokrm, který si snadno připravíte i doma. Nenechte si ujít tento recept plný čerstvých zeleninových ingrediencí a šťavnatého kuřecího masa. Vaše chuťové buňky budou nadšené! Sledujte krok za krokem návod na přípravu tohoto chutného jídla a pochutnejte si na skvělém mixu chutí a vůní.
Suroviny:
- 400g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
- 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
- 1 mrkev, nakrájená na nudličky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 100g bok choy nebo čínského zelí, nakrájené na kousky
- 100g vodychestu, nakrájeného na kousky
- 3 stroužky česneku, nasekaného
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm kuřecí maso. Jakmile maso změní barvu, vyndejte ho z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte cibuli a restujte dozlatova. Poté přidejte mrkev a papriku a restujte dalších pár minut.
- Přidejte bok choy, vodačest a česnek a vařte do změknutí zeleniny.
- V misce smíchejte sójovou omáčku s kukuřičným škrobem a přidejte do zeleniny. Promíchejte a nechte povařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Vraťte do pánve restované kuřecí maso, promíchejte a nechte prohřát. Dochutíme solí a pepřem.
- Smažené rýže, nudle nebo čínské placky samostatně nebo s chop suey podle chuti.