12. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Chop suey s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Chop suey s kuřecím masem je lahodný a exotický čínský pokrm, který si snadno připravíte i doma. Nenechte si ujít tento recept plný čerstvých zeleninových ingrediencí a šťavnatého kuřecího masa. Vaše chuťové buňky budou nadšené! Sledujte krok za krokem návod na přípravu tohoto chutného jídla a pochutnejte si na skvělém mixu chutí a vůní.

Suroviny:

  • 400g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
  • 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
  • 1 mrkev, nakrájená na nudličky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 100g bok choy nebo čínského zelí, nakrájené na kousky
  • 100g vodychestu, nakrájeného na kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekaného
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm kuřecí maso. Jakmile maso změní barvu, vyndejte ho z pánve a dejte stranou.
  2. Do pánve přidejte cibuli a restujte dozlatova. Poté přidejte mrkev a papriku a restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte bok choy, vodačest a česnek a vařte do změknutí zeleniny.
  4. V misce smíchejte sójovou omáčku s kukuřičným škrobem a přidejte do zeleniny. Promíchejte a nechte povařit, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Vraťte do pánve restované kuřecí maso, promíchejte a nechte prohřát. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Smažené rýže, nudle nebo čínské placky samostatně nebo s chop suey podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *