10. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný hummus z čerstvého cizrnu s olivovým olejem a kmínem. Tato chuťová kombinace skvěle ladí s křupavým chlebem nebo zeleninovými hůlkami. Sezamová pasta tahini dodá hummusu krémovou konzistenci a dokonalou chuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na domácí hummus a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (cca 400g)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cizrnu opláchněte pod tekoucou vodou a nechte odtéct.
- Oloupejte česnek a nakrájejte ho na menší kousky.
- V mixéru nebo food processoru smíchejte cizrnu, česnek, olivový olej, kmín, citronovou šťávu, sůl a pepř. Mixujte, dokud nedostanete jemnou pastu. Případně můžete přidat trochu vody, pokud je hmota příliš hustá.
- Ochuťte hummus solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním pokapejte hummus olivovým olejem a posypte mletým kmínem.