10. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepro, knedlo
zdroj: Recepty 24/7

Tento tradiční český recept na „knedlo, zelo, vepro,⁢ knedlo“ ​je oblíbenou pochoutkou pro všechny milovníky ⁣tradiční ​české kuchyně. Naučte se, jak připravit dokonalou⁤ kombinaci‌ kysaného ⁣zelí, dušeného ⁣vepřového masa a​ šťavnatých⁣ knedlíků podle ⁤autentického receptu z Česka. ⁤Užijte si lahodný pokrm plný chutí a tradic!

Suroviny

  • 500g kysaného zelí
  • 500g vepřového masa
  • 500g⁣ brambor
  • 300g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Postup

  1. Na začátek si uvaříme‍ brambory ve ‌slupce ⁣jako ⁢na bramborový salát.
  2. Vepřové maso nakrájíme na⁢ menší kousky ⁤a orestujeme ‍na pánvi.
  3. Přidáme⁢ kysané zelí⁣ a dusíme do měkka, dochutíme solí,​ pepřem a muškátovým ‌oříškem.
  4. Mezitím uvaříme knedlíky: smícháme hrubou ⁣mouku‌ s vařenými brambory, přidáme vejce a sůl, vypracujeme⁣ těsto a uvaříme knedlíky ve vroucí ​osolené vodě.
  5. Když jsou ‍knedlíky‌ hotové, podáváme je ⁣s vepřovým masem se zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *