10. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou lahůdku s receptem na oblíbenou carbonaru s guancialem a pecorinem. Skvělá kombinace sýra, uzeného masа a vajec vytvoří dokonalou chuťovou explozi. Nenechte si ujít tuto lahodnou specialitu!
Suroviny
- 250 g špaget
- 150 g guanciale (italská slanina)
- 50 g pecorino sýra
- 4 vejce
- soľ, čierne korenie
Postup
- Na panvici orestujeme na kostičky nakrájané guanciale, až získa zlatistú farbu.
- V miske zmiešame vajíčka, nasekaný pecorino sýr, soľ a čierne korenie.
- V hrnci uvaríme špagety podľa návodu na obale. Potom ich odcedíme, ale zachováme trochu vody z varenia.
- Do panvice s guancialem pridáme uvarené špagety a premiešame. Následne pridáme zmes vajec a sýra, stále miešame, aby sa vytvorila krémová omáčka.
- Ak je omáčka príliš hustá, pridáme trochu vody z varenia špagiet. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Servírujeme posypané strúhaným pecorino sýrom a Čiernym korením.