9. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Kulajda s křupavým špekem a bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční⁣ českou kulajdu s křupavým špekem a lahodným bramborovým​ knedlíkem. Tato teplá polévka je oblíbená pro ​svou bohatou chuť a jednoduchou přípravu. ​Ideální pokrm na​ chladné zimní dny!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 2 vejce
  • 150 g mouky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 500⁢ ml zeleninového vývaru
  • 200 ml⁤ smetany ke šlehání
  • 200 g křupavého špeku
  • 1 ⁣lžíce​ octa
  • 1 lžíce hladké⁢ mouky
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Načistěte brambory a uvařte​ je ve slané vodě do měkka. Poté je sceďte ‍a nechte vychladnout.
  2. Přidejte vejce⁣ a mouku k⁢ bramborům a vypracujte hladké​ těsto. Z těsta vytvarujte váleček a nakrájejte na menší‍ kousky, které obalujte v mouce.
  3. Uvařte bramborové knedlíky ve vroucí osolené vodě do měkka.
  4. Na másle osmahněte jemně ‍nakrájenou cibuli. Přidejte‌ zeleninový vývar a nechte provařit.
  5. Přidejte na ⁢kostky nakrájený špek a orestujte ho do ⁢křupava. Přisypte octem a moukou, promíchejte a ‌zalijte smetanou.
  6. Vše vařte krátce do zhoustnutí. Dochutíme solí, pepřem a kmínem.
  7. Hotovou kulajdu podávejte s‍ bramborovými ‍knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *