7. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kari z kuřecího masa s cizrnou je lahodný indický pokrm plný exotických koření a chutí. Tento recept vás přenese do orientuálních krajů a určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho a dopřejte si lahodnou kari pochoutku doma!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka cizrny
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud maso není zlatě hnědé.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut.
- Přidáme cizrnu a necháme probublávat dalších 5 minut.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.