7. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Kari z kuřecího masa cizrny
zdroj: Recepty 24/7

Kari z kuřecího masa s cizrnou je lahodný indický pokrm plný exotických koření a chutí. Tento recept vás přenese do orientuálních krajů a určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho a dopřejte si lahodnou kari pochoutku doma!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka cizrny
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud maso není zlatě hnědé.
  3. Přidáme kari koření a promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut.
  5. Přidáme cizrnu a necháme probublávat dalších 5 minut.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *