7. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s kaparými
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské​ jídlo ⁢- kuřecí piccata ⁢s kaparými! Tento recept kombinuje křupavé kuřecí maso s omáčkou z citronu, kaparů a másla. Nechte ⁢se‌ okouzlit tímto jedinečným chuťovým zážitkem a připravte si ho snadno doma. Sledujte náš recept a překvapte své chuťové ‍buňky!

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce ‌kaparů
  • 1 citron (šťáva)
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Plátky kuřecího masa naklepeme do ‍rovnoměrné tloušťky.
  2. Osolíme a opepříme moukou a maso z obou stran ‌osmažíme na rozpáleném oleji ⁢do zlatova. Poté odložíme maso stranou.
  3. Do stejné pánve přidáme máslo a kapary a krátce restujeme.
  4. Přilijeme vývar, ⁢víno a šťávu z citronu a necháme provařit pár minut.
  5. Vrátíme do pánve maso a vaříme do zhoustnutí omáčky.
  6. Po ⁤dochucení solí ​a pepřem podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *