6. 1. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí ratatouille z Provence je lahodná francouzská specialita plná aromatických bylin a zeleniny. Tento recept spojuje jemné kousky jehněčího masa s barvitou zeleninou jako jsou lilková, cuketa a rajčata. Skvělá kombinace chutí a vůní Provensálského regionu, kterou si zamilujete. S naším receptem na jehněčí ratatouille z Provence bude vaše chuťová buňka nadšená!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky, nakrájené na kousky
- 2 cukety, nakrájené na kolečka
- 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- Soľ a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájené maso, dokud nebude zlatavé.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud cibule nezměkne.
- Poté přidejte papriky, cukety a rajčata a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidáme sušené bylinky, osolíme, opepříme a necháme ještě 5 minut povařit.
- Hotové jehněčí ratatouille podávejte teplé s kousky chleba nebo rýže.