6. 1. 2025
Autor: Roman Žák
Jehněčí ratatouille z Provence
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí ratatouille z Provence je lahodná francouzská specialita plná aromatických bylin a zeleniny. Tento recept spojuje jemné kousky jehněčího masa s barvitou zeleninou jako jsou lilková, cuketa a rajčata. Skvělá kombinace chutí a vůní Provensálského regionu, kterou si zamilujete. S naším receptem na jehněčí ratatouille z Provence bude vaše chuťová buňka nadšená!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 papriky, nakrájené na kousky
  • 2 cukety, nakrájené na kolečka
  • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Soľ a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájené maso, dokud nebude zlatavé.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud cibule nezměkne.
  3. Poté přidejte papriky, cukety a rajčata a nechte vařit asi 15 minut.
  4. Přidáme sušené bylinky, osolíme, opepříme a necháme ještě 5 minut povařit.
  5. Hotové jehněčí ratatouille podávejte teplé s kousky chleba nebo rýže.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *