6. 1. 2025
Autor: Ivana Černá
Pečené kuře s česnekem a kmínem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo⁢ tradiční české kuchyně s naším⁢ receptem na ‌pečené kuře s česnekem a⁤ kmínem. Tento jednoduchý,⁢ avšak chutný recept přináší​ dokonalou kombinaci křupavé ‌kůže a šťavnatého masíčka,⁣ aromaticky obohaceného⁤ o​ česnek a‌ kmín, které jsou charakteristické pro české gastronomické poklady.​ Ideální volba pro nedělní oběd nebo sváteční stůl. Upečte⁤ si kuře ⁢podle našeho⁣ receptu a užijte si výtečnou chuť s rodinou nebo přáteli!

Suroviny

  • 1 celé kuře (přibližně ‍1,5 kg)
  • 4 stroužky‌ česneku
  • 1​ lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce olivového ‌oleje
  • 1 citron
  • Čerstvé⁤ bylinky pro ozdobu (například tymián nebo rozmarýn)

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů C.
  • Kuře omyjte a⁢ osušte papírovými ubrousky. Citron ⁣nakrájejte​ na čtvrtky.
  • V misce smíchejte mletý kmín,‌ papriku, ​sůl⁣ a černý⁤ pepř.
  • Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Kuře zvnějšku natřete ⁣směsí koření, vnitřek ⁣kuřete osolte a ⁣opepřete, vložte do něj ⁤plátky česneku ‌a čtvrtky citronu.
  • Kuře položte na plech pokrytý pečicím papírem ⁢a pokapejte olivovým olejem.
  • Pečte v předehřáté troubě zhruba ⁤1 hodinu a ⁣15 minut, nebo dokud není ‍kuře dokonale propečené a‍ kůže je zlatavě křupavá.
  • Po vyjmutí‍ z ⁣trouby‌ nechte kuře přibližně 10⁤ minut⁣ odpočinout před ‍podáváním.
  • Podávejte ‍ozdobené čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *