5. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kečap z lilku a rajčat
zdroj: Recepty 24/7

Domácí kečap z lilku a rajčat je skvělou volbou pro ty, kteří milují čerstvé a domácí přírodní omáčky. Tento recept spojuje sladkou chuť lilku s kyselou rajčatovou chutí, vytvářejíc tak dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 kg lilku
  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 1/2 čajové lžičky kmínu
  • 1/2 čajové lžičky mleté papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 hrnku octa

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte lilky, rajčata, cibuli a česnek na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte lilky a rajčata a vařte je na mírném ohni, dokud nezměknou.
  4. Přidejte sůl, pepř, kmín, mletou papriku, cukr a ocet. Vařte směs ještě asi 15 minut.
  5. Nakonec směs rozmixujte ponorným mixérem na hladkou konzistenci.
  6. Kečap je hotový a můžete ho podávat jako omáčku ke grilovanému masu nebo jako přílohu k jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *