4. 1. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundská guláš
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundská guláš je klasický a chutný recept, který potěší každého milovníka masových jídel. Hovězí maso je pomalu dusené s vínem, zeleninou a kořením, což mu dodá nádhernou chuť a aromatickou vůni. Tento lahodný guláš se skvěle hodí jako hlavní chod pro rodinnou večeři nebo hostinu s přáteli. Uvařte si ho doma a pochutnejte si na pravé francouzské lahůdce.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (plec nebo hýba)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 5 bobkových listů
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánev s olejem orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájené mrkve.
  2. Přidáme nakrájené kousky masa a necháme zatáhnout.
  3. Přidáme hladkou mouku a orestujeme.
  4. Zalijeme červeným vínem a vaříme alespoň 5 minut.
  5. Přilijeme hovězí vývar a přidáme rajčatový protlak, bobkové listy, mletou papriku, sůl a pepř.
  6. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni minimálně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *