4. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Fritované krevety s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Smažené krevety s křupavou kůrkou a lahodnou rýží vytvoří dokonalé kombinaci chutí. Ať už si přejete exotickou večeři nebo rychlý oběd, toto jídlo je skvělou volbou. Sledujte tento snadný a rychlý recept a užijte si lahodný pokrm plný mořských chutí.

Suroviny

  • 300 g krevet
  • 1 šálek rýže
  • 1 vajíčko
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku strouhanky
  • sůl, pepř, koření dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme krevety. Očistíme je a zbavíme střeva.
  2. V misce rozklepneme vajíčko a lehce osolíme a opepříme.
  3. V další misce smícháme mouku s trochou soli, pepře a libovolným kořením dle chuti.
  4. Krevety nejprve obalíme v mouce, poté je namočíme do vajíčka a nakonec zabalíme ve strouhance.
  5. V hlubokém hrnci rozehřejeme olej a vložíme krevety. Smažíme je dozlatova z obou stran.
  6. V dalším hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  7. Hotové fritované krevety podáváme s vařenou rýží a můžeme ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou nebo citronovou plátkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *