4. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Šašlik z jehněčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Šašlik z jehněčího masa je oblíbený recept na grilování, který vás okouzlí svou lahodnou chuťou a šťavnatostí. Jehněčí maso spolu s kořením a zeleninou vytvoří skvělou kombinaci, která potěší každého gurmána. Vyzkoušejte recept na šašlik z jehněčího masa a nechte se unést lahodnými vůněmi grilovaného jídla.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na kousky
  • 1 paprika, nakrájená na kousky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte med, olivový olej, sojovou omáčku, mletou papriku, sůl a pepř.
  2. Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a nechte marinovat minimálně 1 hodinu v lednici.
  3. Vložte kousky masa na jehly a střídejte s kousky cibule a papriky.
  4. Grilujte šašlik na grilu přibližně 15-20 minut, dokud není maso propečené a zlatě hnědé.
  5. Podávejte s plátky chleba nebo bramborem a čerstvou zeleninovou salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *