4. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční italskou pizzu Napoletana! Tato lahodná pizza se vyznačuje tenkým těstem, čerstvými ingrediencemi jako je rajčatová omáčka, mozzarella, bazalka a olivový olej. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělou italskou pizzu přímo z pohodlí vaší kuchyně. Buon appetito!
Suroviny
- 300g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 7g sušeného droždí
- 200ml teplé vody
- 4 lžíce olivového oleje
- 200g rajčatové omáčky
- 150g kousků mozzarelly
- čerstvý bazalka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí.
- Pomalu přilévejte teplou vodu a hnětejte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Přidejte olivový olej a hněťte, dokud není těsto hladké a lesklé.
- Nechejte těsto kynout přikryté utěrkou na teplém místě asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Rozválejte těsto na plech potřený olejem a promaštěný moukou.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto a přidejte kousky mozzarelly.
- Pizza musí péct v troubě předehřáté na 220°C asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé.
- Vyndejte pizzu z trouby a ozdobte ji nasekaným bazalkou, solí a pepřem.