3. 1. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatouille pečené zeleniny s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jídlo plné chutí s receptem na ratatouille pečené zeleniny s bylinkami. Tento tradiční francouzský pokrm kombinuje čerstvé zeleninu s aromatickými bylinkami a olivovým olejem. Vychutnejte si zdravé a lahodné jídlo plné barev a chutí s tímto receptem.

Suroviny:

  • 1 baklažán
  • 2 cukety
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Čerstvé bylinky (bazalka, tymián, petržel)
  • Sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Na začátku si připravíme zeleninu – nakrájíme baklažána, cuketu, papriky a rajčata na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na jemné kousky.
  3. V zapékací misce smícháme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Přidáme nasekané čerstvé bylinky a promícháme.
  4. Přelijeme zeleninu olejem a osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Zapékací misku s připravenou zeleninou dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 30-40 minut na 180 stupňů, dokud zelenina není měkká a lehce zhnědla
  6. Po upečení můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu nebo těstovinám.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *