3. 1. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jídlo plné chutí s receptem na ratatouille pečené zeleniny s bylinkami. Tento tradiční francouzský pokrm kombinuje čerstvé zeleninu s aromatickými bylinkami a olivovým olejem. Vychutnejte si zdravé a lahodné jídlo plné barev a chutí s tímto receptem.
Suroviny:
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- Čerstvé bylinky (bazalka, tymián, petržel)
- Sůl, pepř, olej
Postup:
- Na začátku si připravíme zeleninu – nakrájíme baklažána, cuketu, papriky a rajčata na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemné kousky.
- V zapékací misce smícháme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Přidáme nasekané čerstvé bylinky a promícháme.
- Přelijeme zeleninu olejem a osolíme a opepříme podle chuti.
- Zapékací misku s připravenou zeleninou dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 30-40 minut na 180 stupňů, dokud zelenina není měkká a lehce zhnědla
- Po upečení můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu nebo těstovinám.