3. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na řízníka Florentského stylu, který vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Naučte se, jak si připravit lahodné kuřecí řízky s šunkou, špenátem a sýrem, které zaručeně potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i celou rodinu. Připravte si tento tradiční italský pokrm a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek přímo z pohodlí vaší kuchyně. S naším receptem na řízníka Florentského stylu se stanete skutečným gurmánem!
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích prsou
- 1 šálek strouhanky
- 1/2 šálek strouhaného parmazánu
- 1/4 šálek olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 rajče, nakrájené na plátky
- 1/4 šálek nasekaného špenátu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravte kuřecí prsa: naklepeme je do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme z obou stran.
- V misce smícháme strouhanku, parmazán a česnek.
- V tepelně odolné pánvi si rozehřejeme olej a osmažíme kuřecí prsa dozlatova z obou stran.
- Na vrch prsou položíme plátky rajčete, nasekaný špenát a posypeme směsí ze strouhanky a parmazánu.
- Dáme pánvi s kuřecími prsy do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut, dokud není kuřecí maso propečené a sýr zčernalý.
- Smažený kuřecí řízek s parmazánem podávejte teplý s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.