2. 1. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Zamilujte si tradiční francouzský recept na lahodný ratatouille zeleninový pokrm! Skvělá kombinace lilků, cuket, rajčat, cibule a papriky vytvoří jedinečnou chuťovou explozi. Naučte se připravit tento zdravý a chutný pokrm krok za krokem a překvapte své blízké skvělou domácí pochoutkou!
Suroviny
- 2 cukety
- 1 baklažán
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- ľahká paradajková omáčka
- soľ, korenie, olivový olej, čerstvý bazalka na dochutenie
Postup
- Na panvici rozpálíme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme na kúsky nakrájané cukety, baklažán a papriky. Orestujeme ich do zmäkna.
- Potom pridáme rajčatá nakrájané na kúsaky a necháme zovrieť.
- Pridáme polievkovú lyžicu lahkej paradajkovej omáčky a necháme ešte chvíľu dusiť.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti, podávame s čerstvým bazalkou.