2. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Moudardara s cizrnou a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Moudardara s cizrnou a rýží je tradiční libanonské jídlo plné chuti a zdravých ingrediencí. Tento recept kombinuje aromatickou cizrnu s lahodnou rýží a kořeněnými přísadami, jako je cibule a kmín. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na Moudardaru a dopřejte si pravé libanonské lahůdky doma!

Suroviny

  • 1 šálek hnědé rýže
  • 1 šálek suchých cizrny
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 až 3 šálky zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cizrnu namočte přes noc v dostatečném množství vody.
  2. V hrnci smažte cibuli na olivovém oleji, dokud nebude sklovitá.
  3. Přidejte česnek, kmín, skořici a kurkumu a smažte asi minutu, dokud se vůně koření neuvolní.
  4. Přidejte namočenou cizrnu, rýži a zeleninový vývar.
  5. Přiveďte k varu, snižte plamen na minimum, přikryjte poklicí a vařte asi 30-40 minut, dokud není cizrna a rýže měkká a voda vypálena.
  6. Přidejte sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
  7. Moudardara s cizrnou a rýží podávejte teplou s nakrájenou petrželkou nebo jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *