2. 1. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tiramisu s ovocem a mátou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte originální twist na klasický italský dezert s naším receptem na Tiramisu s ovocem a mátou. Tento lehký a osvěžující dezert kombinuje tradiční kávové vrstvy s čerstvým ovocem a nádechem máty, který přidává nečekanou svěžest. Ideální volba pro letní oslavy nebo jako elegantní zakončení jakékoliv hostiny. Připravte si tento snadný recept a užijte si nejen úžasný chuťový zážitek, ale i krásný vizuální doprovod vašeho stolu.

Suroviny

  • 250 g mascarpone
  • 3 vejce (žloutky a bílky odděleně)
  • 80 g cukru
  • 200 ml silného espressa (vychladnutého)
  • 250 g dámských prstů (savoiardi sušenek)
  • Mix čerstvého ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • Několik listů čerstvé máty
  • Kakao na posypání

Postup

  1. Začněte rozdělením vajec na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé a nadýchané směsi.
  2. Přidejte mascarpone do vyšlehaných žloutků a míchejte dokud směs nespojí a nevznikne hladký krém.
  3. V čisté misce vyšlehejte bílky do pevného sněhu a poté pečlivě ale opatrně vmíchejte do mascarpone směsi.
  4. Do espressa můžete přidat trochu likéru (např. Amaretto), pokud má rádi. Tento krok je však volitelný.
  5. Ponořte dámské prsty rychle do espressa a skládejte je na dno pekáčku nebo velkého skleněného sádla, dokud nedosáhnete první vrstvy.
  6. Na vrstvu sušenek rovnoměrně rozetřete polovinu mascarpone směsi.
  7. Rozložte vrstvu směsi čerstvého ovoce a posypte jemně nasekanou mátou.
  8. Pokračujte další vrstvou dámských prstů máčených v espressu, zakryjte zbylým mascarpone a znovu vrstvou ovoce s mátou.
  9. Zakončete poslední vrstvou mascarpone a uhladťe povrch.
  10. Nechejte tiramisu odpočívat v lednici nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě spojily a sušenky dobře nasákly.
  11. Před podáváním posypte povrch tiramisu kakaem a dekorujte čerstvým ovocem a listy máty.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *