1. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční guláš recept, kterým okouzlíte celou rodinu! Naučte se připravit lahodný guláš plný aroma a chutí dle tradiční české receptury. S naším receptem se stane vaše večeře nezapomenutelnou událostí!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa nakrájeného na kostky
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř dle chuti
- 3 lžíce cukru
- 400 g rajčatového protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce octa
Postup
- Na oleji zpězte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a za stálého míchání orestujte z každé strany dozlatova.
- Přidejte papriku, kmín, mletý kmín, mletou papriku, sůl, pepř a cukr.
- Zalijte rajčatovým protlakem a hovězím vývarem. Vše promíchejte a nechte dusit asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
- Nakonec ochuťte octem a podávejte s knedlíkem nebo houskovým chlebem.