1. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Dobře propečené mleté maso, omáčka z rajčat a italské koření - to je recept na klasické Boloňské špagety. Naučte se připravit tuto lahodnou italskou specialitu a udělejte si radost své chuťové buňky. S naším receptem si pochutnáte na skvělém jídle, které ocení celá rodina. Buon appetito!
Suroviny
- 400g špaget
- 400g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat (400g)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, oregáno, bazalka
- olivový olej
- parmezán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud masa není zcela uvařené.
- Přidáme rajčatový protlak a rozmačkaná rajčata z plechovky.
- Přidáme sůl, pepř, oregáno a bazalku podle chuti. Povaříme cca 20 minut na mírném ohni.
- V druhém hrnci uvaříme špagety podle návodu na obalu, scedíme je a smícháme s boloňskou omáčkou.
- Servírujeme posypané strouhaným parmezánem. Dobrou chuť!