1. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Boloňské špagety
zdroj: Recepty 24/7

Dobře propečené ​mleté maso, omáčka z rajčat a italské koření ⁣- to je recept na klasické​ Boloňské⁣ špagety. ‍Naučte se připravit tuto lahodnou italskou specialitu a⁤ udělejte si radost své chuťové buňky. S⁤ naším receptem si pochutnáte ⁣na skvělém‌ jídle, ‍které ocení celá ⁢rodina. Buon appetito!

Suroviny

  • 400g špaget
  • 400g mletého masa‌ (hovězí, vepřové nebo směs)
  • 1 cibule
  • 2 ​stroužky ⁣česneku
  • 1 plechovka ‌rajčat (400g)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř,​ oregáno, ‌bazalka
  • olivový olej
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Na pánvi‌ rozehřejeme olivový olej a ‍osmahneme ‌na ​něm jemně⁢ nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso‌ a ⁢za stálého míchání smažíme, dokud masa ⁣není zcela uvařené.
  3. Přidáme⁤ rajčatový⁢ protlak a rozmačkaná rajčata z plechovky.
  4. Přidáme sůl, pepř,⁣ oregáno ⁤a bazalku podle chuti. Povaříme cca 20 ‌minut ‌na‌ mírném ⁢ohni.
  5. V ⁢druhém⁤ hrnci ⁤uvaříme ⁣špagety podle návodu na obalu,⁢ scedíme ‍je a smícháme s boloňskou​ omáčkou.
  6. Servírujeme ‍posypané strouhaným parmezánem.​ Dobrou ⁣chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *