31. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a syté jídlo na každý den – recept na rýžové podkroví s masem a zeleninou. Naučte se, jak snadno a rychle připravit lahodné jídlo plné chutí a vůní. Skvělá volba pro rodinný oběd nebo večeři!
Suroviny
- 1 šálek rýže
- 400 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obou)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- čerstvý petržel a pažitka
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme rýži podle pokynů na obalu.
- Vysmažíme na pánvi cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, papriku a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a smažíme dozlatova.
- Přidáme uvařenou rýži a promícháme.
- Ochutíme solí, pepřem a kořením podle chuti.
- Před podáváním posypeme nasekaným petrželem a pažitkou.