31. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošně krémové risotto s plnotučnými hříbky a lahodným přídavkem syrového másla. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si lahodnou chuť Itálie přímo doma.
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 500 g hříbků
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce syrového másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájenou cibuli.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a orestujte ji, dokud není skleněná.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a vařte rizotto do změknutí rýže. Občas promíchejte.
- Za stálého míchání přidejte máslo, syrové máslo a promíchejte do krémovité konzistence.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.