31. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a syrovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošně krémové risotto s plnotučnými hříbky a lahodným přídavkem syrového másla. Tento recept vás⁢ okouzlí ⁢svou jednoduchostí a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě⁣ dnes a dopřejte si lahodnou ​chuť⁢ Itálie přímo doma.

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 500 g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1⁣ lžíce másla
  • 1 ‌lžíce syrového ‌másla
  • 1‌ litr zeleninového vývaru
  • sůl, ⁣pepř
  • čerstvá ‌petrželka ​na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej⁤ a osmahněte na něm na kostky nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte⁢ na plátky nakrájené⁣ hříbky a restujte,⁣ dokud ​nezměknou.
  3. Přidejte rýži a ⁢orestujte ‍ji,​ dokud není skleněná.
  4. Postupně ‍přilévejte horký zeleninový⁣ vývar a vařte rizotto do​ změknutí ‍rýže. Občas promíchejte.
  5. Za stálého míchání přidejte máslo, syrové⁢ máslo a promíchejte do krémovité konzistence.
  6. Ochutnejte ‍a dochuťte solí‍ a pepřem⁣ podle chuti.
  7. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *