30. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné nachos s avokádem a fazolemi jsou ideální volbou pro večerní svačinu nebo skvělou přílohu k mexickému jídlu. Tento recept vás doslova dostane – křupavé nachos posypané fazolemi, nachovanými salsou a plátky čerstvého avokáda, to vše zalité taveným sýrem. Skvělá chuť a jednoduchá příprava zaručena! Navíc je to lahůdka i pro vegetariány. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 200g nacho chips
- 1 avokádo
- 400g konzervovaných černých fazolí
- 150g strouhaného sýra
- 1 rajče
- 1 jalapeňo paprička
- Čerstvá petrželka
- Sůl
- Kuřecí kousky (nepovinné)
Postup
- Nejprve si připravte fazole – opláchněte je pod tekoucí vodou a nechte je okapat.
- Pokrájejte avokádo, rajče, jalapeňo papričku a petrželku na drobné kousky.
- Rozprostřete nacho chips na plech vyložený pečicím papírem.
- Přidejte fazole, avokádo, rajče a jalapeňo na chipsy.
- Pokapejte chipsy trochou oleje z fazolí a posypte je strouhaným sýrem.
- Pokud máte rádi maso, můžete přidat i kousky kuřecího masa.
- Předehřejte troubu na 180°C a dejte nachos péct do trouby asi na 10 minut, dokud se sýr neroztaví a nachos neztuhnou.
- Po vyndání z trouby posypte hotové nachos nakrájenou petrželkou a osolte podle chuti.