30. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Kulajda s hříbkovými krutony
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda ⁣s hříbkovými krutony je lahodná česká polévka, která⁣ spojuje krémovou texturu⁢ s výraznou chutí hříbků. Tento recept je perfektní volbou⁢ pro milovníky domácí kuchyně a tradičních českých pokrmů. Vyzkoušejte ho ještě ‌dnes a ​užívejte ⁤si bohatou chuťovou paletu této lahodné polévky.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 100 g ⁣sušených hříbků
  • 200 ml smetany⁢ ke šlehání
  • 1 lžíce másla
  • petržel na ozdobu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si⁢ namočíme sušené hříbky⁤ do⁣ vody asi na 30 minut.
  2. Brambory⁤ oloupeme, ⁢nakrájíme​ na menší​ kousky a uvaříme ve slané vodě do ⁣měkka.
  3. Zatímco ‌se vaří brambory, cibuli ‌nakrájíme na ‍jemno a osmahneme na másle.
  4. Poté přidáme namočené hříbky‌ (pokud máme, můžeme⁣ přidat i vývar, ve​ kterém se ​hříbky ‍máčely) a vaříme do⁤ měkka.
  5. Přidáme uvařené brambory a ​zalijeme smetanou.
  6. Po chvíli vaření rozbijeme vejce, osolíme, opepříme a vaříme do⁣ zhoustnutí.
  7. Hotovou polévku můžeme případně dochutit solí⁤ či ⁤pepřem.
  8. Polévku podáváme s hříbkovými krutony ‌- ⁢nakrájíme starý chléb na kostičky, opečeme na pánvi s‌ máslem a osolíme​ a ‌opepříme.
  9. Před podáním ozdobíme ⁢nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *