29. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se hýčkat lahodnou kombinací těstovin s rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou. Tento recept je jednoduchý, chutný a plný vitaminů. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400g těstovin
- 500g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Parmezán (opcionálně)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme oloupané a nakrájené rajčata a dusíme do měkka.
- Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
- V jiném hrnci uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- Hotové těstoviny smícháme s rajčatovou omáčkou a podáváme posypané parmezánem.