29. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dušené lilky a brambory
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné dušené lilky a brambory s tímto jednoduchým receptem. Perfektní pokrm pro chladné dny, který vás zahřeje a nasadí vám úsměv na tváři. S tímto receptem uděláte radost nejen sobě, ale i svým blízkým. Zkuste ho hned hoje a užijte si chvíle plné dobrého jídla a spokojenosti.

Suroviny

  • 500 g lilku
  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • kopr na ozdobu

Postup

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky. Lilky očistěte a nakrájejte také na menší kousky.
  2. Na pánvi si orestujte cibuli na oleji, přidejte prolisovaný česnek a lilky s bramborami. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Přilijte trochu vody, zakryjte poklicí a nechte dusit asi 20-30 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Před podáváním ozdobte nasekaným koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *